Топ 10 на луксозните марки обувки

1346
Топ 10 на луксозните марки обувки

Диамантите може да са най-добрият приятел на жената, но обувките са нейната слабост

Диамантите може да са най-добрият приятел на жената, но обувките са нейната слабост. Жените винаги имат причина/оправдание, за да си купят още един чифт. Вижте кои са 10-те най-луксозни марки обувки в света:

1. Jimmy Choo

Фенки на марката са Хали Бери, Хилари Суонк, Кейт Бланшет и др. Тя е основана през 80-те години в Лондон.

2. Christian Louboutin


Обувките са на много висок ток, а запазена марка на компанията е червената подметка. „Запазена марка“ обаче се използва само в преносен смисъл. Компанията даде под съд Yves Saint Laurent, като твърдеше, че само те имат право да правят червени платформи, но съдът не се съгласи с това.

3. Manolo Blahnik

Това е любимата марка на Кари Брадшоу от „Сексът и града“. През 70-те години, когато всички правили обувки с платформа, Manolo Blahnik отказвали да се съобразят с модата и правили обувки с тънки токчета. Бъдещето било на тяхна страна.

4. Louis Vuitton

Името на компанията е символ на елегантност. Те са известни най-вече с чантите си.

5. Walter Steiger

Марката съществува от 1932 година. Известни са с иновативните си идеи за дизайн.

6. Alexander McQueen

Александър Макуин бе главният дизайнер на Givenchy през 90-те години, след което започна собствена кариера. Техният стил комбинира класическия дизайн от 16-и век с модерния външен вид.

7. Brian Atwood

Известни са с прецизната си изработка. Твърди се, че наблягат на удобството, макар това да е често пренебрегван фактор при високите обувки за сметка на естетиката.

8. Stuart Weitzman

Дизайнерът прави обувки уникати с диаманти, които се продават за милиони долари.

9. Miu Miu

Името идва от прякора на шефката на компанията Миуча Прада. Рекламни лица на обувките са Кейти Холмз, Линдзи Лоън, Летисия Каста, Клои Савини и Кирстен Дънст.

10. Gucci

През 90-те години Gucci имаха проблем – продажбите падаха, престижът на фирмата намаляваше. Когато за главен дизайнер бе назначен Том Форд, всичко се промени. Линията с елегантно обувки на фирмата пожъна огромен успех и има лоялни клиентки. Добави коментар