Тоалетите на Меркел

199
Тоалетите на Меркел

Всъщност, те не са много

Ангела Меркел е консервативна не само в политическите си убеждения, но и по отношение на дрехите.

Дали от желание да спестява пари, или просто защото не обича суетата и иновациите в модата, Меркел успя да счупи рекорда по най-много появи на светско събитие с един и същ тоалет, съобщи в. "Кориере дела сера".

През изминалия уикенд Меркел беше на няколко представления на фестивала в Залцбург и всеки път носеше един и същ лилав тоалет. Бдителни журналисти веднага забелязаха, че канцлерката е носила същите лилави одежди и преди година на същия фестивал, пише novini.bg.

Още тогава тоалетът предизвика фурор, защото се оказа, че Меркел го е носила на фестивала в Залцбург и през 2008 г. А пък година преди това събитие, през 2007 г., Меркел за първи път показа лилавия тоалет на фестивала в Байройт.Резултатът е налице. Германските медии започнаха да я подиграват, да твърдят, че тя пести парите и дори й лепнаха прякора Ангелила (съчетание от името Ангела и думата за лилав цвят.)

Но това не е първият път, в който Меркел рециклира тоалет. Преди няколко години канцлерката извади от гардероба си туника, с която се появи на фестивала в Залцбург и с която преди това се беше явявала два пъти на фестивала в Байройт през 1996 г. и 2002 г.Добави коментар