Тенорексия

100
Тенорексия

Майка водила шестгодишната си дъщеря на солариум

Доказателство за това колко опасна е тенорексията или пристрастяванете към солариумите е необичаен съдебен процес в САЩ. Майка в щата Ню Джърси, пристрастена към изкуствения тен, се изправи пред съда по обвинения, че е водила на солариум и 6-годишната си дъщеря.

Момиченцето има светла кожа и рижа коса - външността й не предполага дълго излагане на слънце. Когато на 24 април се появява с тен, казва на медицинската сестра в училище, че е изгоряла от слънцето. Майка й Патриша Крентсил е арестувана по сигнал на сестрата.

44-годишната жена обожава тъмния тен, но категорично отрича да е водила и дъщеря си в солариума, който посещава непрекъснато. Служителите в солариума също потвърдиха, че никога не се виждали жената да влиза в кабинката заедно с дъщеря си, а полицията така и не ги е разпитала във връзка с делото.

Ню Джърси е един от няколкото американски щата, в които е забранено деца на възраст под 14 години да посещават солариуми, тъй като ултравиолетовите лъчи могат да причинят рак на кожата, припомня ТВ7.Добави коментар