Тайните на жените, които обичат работата си

124
Тайните на жените, които обичат работата си

При вас така ли е?

Обичате ли работата си? Нима е възможно това? Да!
 
1/ Те работят така, сякаш току-що са започнали работа
 
Вероятно помните еуфорията, която ви е владяла през първите седмици на новото работно място. Току-що са ви наели и задачите за момента не ви се струват като рутина. По-скоро провокират у вас ентусиазъм, а вие се стараете да изпълните всичко отлично. Постарайте се да пресъздадете това психическо състоянието и да намерите именно онези неща, които ви мотивират да работите по този начин.
 
2/ Те се грижат за своя външен вид
 
Всеки детайл от визията им е добре подбран. Косата им е сресана, маникюрът е идеален. Желанието да изглеждат прекрасно е мощен импулс, който влияе на настроението.
 
3/ Те обичат и уважават колегите си
 
Човеколюбието е важна черта, която ще ви направи успешни във всяка област. Разбира се, не е задължително да изпитвате симпатия към всички. Бъдете обаче добронамерени.
 
4/ Те ясно знаят каква е ролята им в екипа

Понякога вашата представа за задълженията ви се различава от мнението на началството. За да избегнете конфликтните ситуации на работното място, да не изпитвате постоянен стрес и да не правите безплодни опити да подобрите ситуацията, настоявайте за планьорки или лични срещи.
 
5/ Те имат живот извън работата
 
Хората, които имат време не само за работа, но и за почивка/семейство и хоби, по-лесно превключват от работен режим към личен живот. Те са по-малко изложени на стрес и т.нар. прегаряне.


Добави коментар