Танци тлъстоубийци

68
Танци тлъстоубийци

Как да стопим най-много килограми с най-малко усилия

Тялото и добре да си живее под дебелите дрехи през зимата, идва лято. И колкото по-често започва да се показва слънцето, толкова по-често присветва онази лампичка, която напомня, че е време да се отървем от придобитите в сезона на празничните трапези килца.

Така започва голямата главоблъсканица как да ги стопим с възможно най-малко усилия и да се сдобием с изваяно тяло, с което да се перчим на плажа. За съжаление, повечето начини за отслабване често са лишени от елемента на удоволствието. Минаването през всички уреди във фитнеса, било то и докато слушаш любимата си музика, често е отегчително.

Именно тук на помощ идват танците. Народни, латино, класически, модерни, хип-хоп, брейк или балет. Независимо дали вече ги владеете или винаги сте се чувствали “дървени”, може да се запишете на тренировки. Така, наред с удоволствието от танцуването и заучаването на ефектни движения, ще горите и мазнини.

Доста мъже и жени вече са се изхитрили и вместо във фитнеса, се отбиват в залата за танци след работа. Потвърждава го и специалистката по танци и съпруга на Памбос - Мария Агапиу. “Голяма част от хората идват при нас, за да се разтоварят не само психически, но и физически след тежкия работен ден”, казва тя пред вестник "Труд".И специално подчертава, че желаещите да стопят някой грам и да се научат да танцуват не са само жени: “В началото, когато отворихме школата, бяха основно дами, но сега в 60% от групите мъжете са повече”. Клубът организира всеки месец нова група за начинаещи, а обучението започва от самото начало, бавно и последователно.

Проверка на “Труд” показа, че обикновено в столицата се предлагат тренировки 2 пъти в седмицата по около час. Едно посещение е 5 лв., а карта за месец 20 лв. На друго място една тренировка салса, зумба, африкански танци излиза 7 лв., а по-засуканите като бразилски танци, ирландски и ориенталски, са по 8 лв. Картите за 5 посещения са съответно по 30 и 35 лв, а за 10 посещения - 50 и 60 лв. Трета танцова школа предлага еднократно посещение в някоя от групите за 10 лв., а карта за месец (за 8 посещения) е 59 лв.

“Танците се отразяват много ползотворно върху тялото. Те оформят и поддържат мускулите, но, естествено, те не стават като на културистите, а много естествени, хубави и приятни”, категорична е Мария. Тя гарантира, че ефектът е много добър, но казва, че на всяко тяло му е необходим различен период от време, за да достигне желания резултат. Зависи от вида мускулатура, физиология и структура на торса, но за да има ефект, трябва да сте сериозни поне 2-3 месеца.

Всеки, който иска да избяга от традиционните методи, но не му се захваща с определени танци, винаги може да се запише на зумба, също предлагана от достатъчно школи. Тя е вдъхновена именно от латиноамериканските ритми, но е смесица от фитнес, аеробика и танци. Хореографията на зумбата съчетава хип-хоп, самба, салса, меренге, мамбо, бойни изкуства, дори и... кючек.Добави коментар