Така косата ще расте два пъти по-бързо

526
Така косата ще расте два пъти по-бързо

Пробвайте сами

Лукът е зеленчук, който крие в себе си силата да подхранва косата, така че тя да расте 2 пъти по-бързо. За хората, или по-скоро дамите, които имат проблема на бавно растящата коса, това ще е една много добра новина.

В лука има сулфур, който има магическата способност да предизвиква растежа на косата ни.В този така полезен зеленчук, както знаем, се крият още магнезий, калий, германий, витамин В6 и витамин С. Те са едни от мощните помощници на растежа на косата.

Вижте още: Бебетата с най-много коса

Именно затова е добре да правим едни много лесни процедури с лук, за да помогнем на косата ни расте по-бързо. Така ще можем, освен всичко, да си сменяме и по-често прическите. Звучи страхотно, нали?За тези процедури ни трябва прясно изстискан сок от кромид лук и 1 с.л. мед.

Можете да използвате блендер, за да изстискате сока на лука. След това смесвате с меда, до хомогенизиране.

С тази смес се масажирате скалпът, посочва kulinar.bg. Престоявате за 20-30 минути. Да, миризмата е доста силна, но си заслужава. Ако искате и имате време, можете дори да останете с маската за 1 час.

Измийте косата, както обикновено го правите. Процедурата се повтаря 2-3 пъти в месеца. След изтичането на това време, ще видите ефекта.Добави коментар