Супер идеи срещу стрес

85
Супер идеи срещу стрес

Някои неочаквани неща могат да ви извадят от стреса

Някои неочаквани неща могат да ви извадят от стреса, който изпитвате. Вижте кои са те, представени от woman.bg.

Смейте се често. Ако се смеете в продължение на една минута, това намалява рязко нивото на хормоните на стреса, стимулира имунната система и намалява кръвното налягане.

Приемете рутината като възможност да релаксирате. Вместо на автопилот да се справяте с всевъзможни задачи, опитайте се да релаксирате, докато миете чинии.

Не възприемайте това като скучно и досадно, помнете, че изпълнението на повтарящи се действия има успокояващ ефект, защото отвлича вниманието от стресови мисли.Обновете речника си. Думите имат силно влияние върху мисленето. Ако мислите позитивно, ще произнасяте позитивно заредени думи. Не е необходимо да си купувате речник.

Достатъчно е да изхвърлите две неприятни думи от речника си и да ги замените с една добра. Не произнасяйте фрази от типа на: „Не мога”. Това е признание за неуспех, а след него идва и стресът.

Вместо да кажете, че не можете, кажете, че ще опитате. Научете се да отказвате, защото често, в стремежа си да помогнете на всички около вас, забравяте за вас самите.

Говорете бавно. Ако усещате, че сте под стрес, опитайте се да говорите по-бавно от обикновено. Ще усетите, че мислите ви стават по-отчетливи и можете разумно да реагирате в стресовата ситуация.

По време на стрес хората обикновено говорят много бързо, те дишат на пресекулки. Ако забавите говора си, ще забележите, че ще се успокоите и ще можете да контролирате ситуацията.

Не пестете пари от нови прически и дрехи. Ако изглеждате добре, ще се чувствате значително по-добре. Не бройте калориите в продукти, защото това предизвиква стрес.Наблегнете на здравословните продукти и ще видите как този начин на хранене ще ви се отрази по-добре от постоянното броене на досадните калории. С тях ще изчезне и чувството ви за вина, когато изядете нещо забранено за диетата.Добави коментар