Страдаш ли от ПМС?

145
Страдаш ли от ПМС?

Ако не, значи си в 6-те процента щастливки

94% от жените в България страдат от тежък предменструален синдром, сочи проучване на revita.bg, цитирано от novini.bg. Изследването е направено сред 500 жени на възраст между 15 и 65 години в цялата страна.

Симптомите са болки в корема, напрегнати гърди, главоболие, нервност, като при повече от 40% от анкетираните се среща комбинация от всички изброени. Неразположението продължава от няколко дни до седмица, а при 20% от тях симптомите присъстват повече от седмица.

За щастие, на пазара могат да се открият различни средства за борба с неприятния предменструален синдром - затоплящи възглавници, лекарства, билки и други природни продукти. У нас 28% от запитаните използват лекарствени средства в борбата си срещу предменструалния дискомфорт.

Предимствата, според жените, са в тяхното бързо и безотказно действие. Най-доброто решение за 72% от дамите са билковите средства, като най-предпочитани са мултивитамините, витексът и лененото масло.

На въпроса „Защо биха избрали билките пред лекарствата?", 79% от тях отговарят, че не искат да натоварват организма си с химикали всеки месец и затова избират природния начин за предпазване от симптомите на предменструален синдром.Добави коментар