Столична гимназия стана снимачна площадка на чалга клип

44
Столична гимназия стана снимачна площадка на чалга клип

Във видеото участват ученици от други столични училища

Националната гимназия за приложни изкуства ,,Свети Лука" се превърна в снимачна площадка на чалга клип, съобщи БНТ. Клипът е заснет в началото на месеца, а за съдържанието му директорката разбрала от екипа на телевизията. Оказва се, че дворът на гимназията и друг път е даван под наем, за да се подпомага финансово училището.

Клипът показва луксозни автомобили, горещи ритми и красиви момичета в двора на гимназията. Песента е на поп-фолк изпълнителя Ангел и се казва "Бухалка". Певецът признава, че случайно е избрал това училище и не е искал да провокира никого. Разказва, че във видеото участват ученици от други столични училища. Всички са се снимали с писменото съгласие на техните родители.

"Къде е проблемът, в бялото кабрио или в танците? Дори момичетата, които играят, и те не са разголени. Те са по дънки. Нито има насилие, нито има голота в клипа, за да се образува този скандал", коментира Ангел. Изпълнителят е категоричен, че текстът на песента е нормален. "Аз съм го направил за младите хора. Те това харесват и така си говорят в момента", посочи той.

Проблем в клипа не вижда и директорката на училището, съобщава Дарик радио. Тук стоят далеч от ценностите на този музикален бранш, подобно музика дори е забранена. Но гимназията се нуждае от средства. За наема настоятелството е получило 200 лв. "Няколко часа в неучебен ден в двора на училището. Това е цялата работа. Призовавам всички тези, които не обичат чалгата и много се възмущават, да правят като мен. Да не я гледат и слушат", каза Лилия Балева, директор на Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука".

С парите, изкарани от клипа, училището ще подпомогне своите възпитаници. Със събраните средства ще се транспортират творби на гимназистите до Орешака, за да могат да участват в Национален конкурс за даровити деца. Оказва се дворът е даван и друг път под наем - за сватби и кинопродукции. По този начин творбите на децата могат да се представят и в чужбина. "Трябва да изпратя микробус. Трябва да платя за отиването дотам. Курсът е отиване и връщане. Ние нямаме кола. Много пъти съм използвала колеги, но тези коли не винаги са достатъчни.", обясни директорът на гимназията.

Тя признава, че все още не е гледала клипа. Въпреки това е убедена, че той няма да повлияе на реномето на училището и притесненията на родителите са неоснователни. Гимназията ,,Свети Лука" е носител на множество награди, а преподавателите са изявени български художници с богати творчески биографии. Тук съхраняват творческия дух в собствена галерия, където могат да се видят произведения както на известни автори, така и на ученици.Добави коментар