Старият грим

80
Старият грим

Рискувате инфекция

Повечето жени имат много  разнообразни по вид, цвят и приложение макийажни средства и това е обичайна практика. Това не само поддржа самочувствите им, но им позволява и да изглеждат различни всеки ден.

За съжаление с времето всички тези гримове остаряват и срокът им на годност изтича. В някои случаи това не променя характеристика им, което е и причина за по-нататъшното му използване. Това обаче, което жените не знаят, е че с остаряването на гримовете изчезват и съдържащите се в тях консерванти. В резултат на това постепенно те стават добра среда за развитие на различни бактерии, които по-нататък могат да доведат до сериозни кожни инфекции.

Най-често се засягат очите под формата на конюнктивит, по-рядко се установява периорален дерматит, който много прилича на акне.

Ето защо специалистите съветват преди отварянето на грима жените внимателно да отбелязват деня на неговото първо използване. Три месеца след този период е препоръчително той да се изхвърли, за да се предотврати възникването на инфекция. Особено важно е това за гримовете за очи и за фон дьо тена, за които се смята, че най-бързо се развалят.

Това може би е твърде болезнено за голяма част от жените, но със сигурност може да ги предпази от редица неприятни и често продължаващи дълго време инфекции.

Следвайте ни във ФейсбукДобави коментар