Старата мома

129
Старата мома

Как изглежда всъщност?

Съществува стереотип, наречен от народа "стара мома". Учени се опитаха да разберат възможно ли е да се даде точно определение на това понятие и на колко години трябва да е жената, за да си заслужи титлата "старата мома".

Като чуят "стара мома" повечето мъже си представят непривлекателна жена в крещящи дрехи и очевидно на средна възраст. Анкета на силния пол показва, че момиче на 25 години не може да се нарече мома, още повече стара. Излиза, че всеки мъж е разработил своя теория за това понятие.

За едни "стара мома" е момиче, което не може да се похвали с богат сексуален опит, а е минало 20-те. Повечето представители на силния пол не знаят, че жените достигат сексуален разцвет на 30, за разлика от мъжете, които преживяват всички удоволствия от секса още в гимназията.

Но какво да кажем за тези, които губят девствеността си след 30-та си година? За широката аудитория от мъже такива жени са "подозрителни", показва изследването. Като срещнат девствена, но по-възрастна жена, мъжете си представят, че се изправят пред "леля с един куп странни проблеми", пише БГНЕС.

"Обикновено такива жени са съвсем нормални, привлекателни и интересни и нямат никакви проблеми да създадат семейство. Това не ги прави различни", обясняват сексолози. Но ето и митовете за старите моми, подбрани според мнението на силния пол.

Старата мома не е секси, тя тайно завижда на жените, които са се разделили с невинността си и задължително ненавижда мъжете.кДобави коментар