Срещу зимното напълняване

61
Срещу зимното напълняване

Не позволявайте на килограмите да се трупат

През зимата кантарът започва да ни изненадва неприятно. Причина за това са и зимните празници, но не само те.

През студения сезон се обличаме в топли комфортни пуловери, обемни палта и кожуси, които пазят тялото ни от студа и прикриват извивките на силуета ни.

Когато сме облечени в толкова просторни дрехи, лесно можем да забравим контролирането на порциите храна. Не е необходимо да забравяме за външността си, защото сме покрити с куп дрехи.

Носете топли, но не прекалено свободни зимни дрехи, за да знаете кога трябва да спрете и да се откажете от допълнителната порция сладкиш или пържени картофки, съветва woman.bg.

През зимата инстинктивно сме склонни да хапваме по-калорични и по-мазни храни. Те ни действат загряващо, но се отразяват доста зле върху фигурата ни.

Насладете се на любимата си храна, но обърнете внимание на размера на порциите. За да намалите калориите в порцията, избирайте храна с ниско съдържание на мазнини.

Дори през зимата наблягайте на зеленчуците, които по принцип са нискокалорични и ще ви помогнат да заситите глада си. Не разрешавайте на студеното време да ви откаже от разходките на чист въздух и от джогинга.Зимните спортове са чудесна възможност да не позволите на излишните килограми да се трупат по тялото ви. Ако ви е прекалено студено, поне веднъж седмично тренирайте във фитнес зала. Тъй като доста хора искат да се отърват от натрупващите се килограми, имайте предзви, че залите са пълни.

Изберете време, когато няма толкова много хора или започнете да правите упражненията вкъщи. През зимата човек извършва много по-малко движения, затова е склонен към затлъстяване.

Ако през лятото нямате нищо против да повървите пеша, то през зимата това може да се окаже не само неприятна, но и непосилна задача заради студа и снега.

Помислете как да добавите в зимния си живот повече движение. Забравете за асансьорите, изкачвайте стълбите пеша, паркирайте колата по-далече от офиса си.

През зимата повечето хора наблягат на тестените продукти. Печете сладкиши, но не ги изяждайте сами, а ги споделете с колеги и с близки приятели.Добави коментар