Спести седем часа

74
Спести седем часа

Как?

Най-лесният начин да се справим със стреса на ежедневието е като добавим няколко часа към денонощието. Струва ви се невъзможно? С няколко хитри промени денят ви ще се удължи с цели 7 часа, според ТВ7.

Къде са ми ключовете?

На първо място трябва да спрете сутрешното "претърсване" на дома си. 2 минути, за да си намерите мобилния телефон, 5 минути за ключовете и още 9 за всички панталони или чанти, в които може да се е "скрил" портфейлът ви...

Спестете си времето и стреса, като поставяте нещата винаги на едно и също място. Редовното подреждане на чантите и почистването на джобовете също може да ви помогне.

"Бързи клавиши"

Създайте си пряк достъп до сайтовете, които най-често посещавате на работното място, а защо не и вкъщи. Така нареченият shortcut за най-използваните папки, приложения и страници в интернет със сигурност ще ви спести време. За близките хора, с които се чувате всеки ден, пък въведете бързо набиране в мобилния телефон.



За после...

Отлагането на работа не е за подценяване. Не става въпрос за служебните ви задължения, а за неща, които вършите ежедневно, като задължителният сутрешен разговор на чаша кафе с бъбрив колега, например. Вместо да го проведете в ранните часове, отложете го за края на работния ден. Тогава и двамата ще бързате за вкъщи и ще отделите много по-малко време за празни приказки.

Телефонният секретар

Телефонният секретар и гласовата поща съвсем не са измислени случайно. Използвайте ги! Ако сте на работа и шефът ви се обажда, разбира се, ще вдигнете. Що се отнася до приятелката, която за пореден път преживява емоционална криза, или банковият служител с поредната неповторима оферта за ипотеката ви, спокойно може да оставите телефонният секретар да се обади вместо вас. А вие да върнете обаждането, когато наистина разполагате с време.



Добави коментар