Сода за хляб и ябълков оцет срещу дразненията от дезинфектантите

123
Сода за хляб и ябълков оцет срещу дразненията от дезинфектантите

Честото миене на ръцете, ползването на спирт и дезинфектанти, колкото и добро защитно средство да са срещу коронавирус, могат да създадат и толкова проблеми за кожата

Честото миене на ръцете, ползването на спирт и дезинфектанти, колкото и добро защитно средство да са срещу коронавирус, могат да създадат и толкова проблеми за кожата – разразвания, сърбеж, дори малки ранични. Срещу тях могат да се ползват редица средства от аптеката. Природните цярове обаче са неповторими - още повече, че те са от естествени продукти, посочва вестник Монитор.

Маслиновото масло, популярно като зехтин, действа като чудесен овлажнител на кожата, улеснява заздравяването и насърчава обновяването й, тъй като е богато на витамин Е и антиоксиданти. Също така я успокоява и намалява сърбежа.

Содата за хляб също спомага за намаляване на сърбежа и възпалението, породени от обриви. Единственото, за което трябва да внимавате, е да не я задържате прекалено дълго време върху раздразнения участък.

Овесената каша притежава успокояващи и противовъзпалителни свойства и затова спомага за облекчаване на кожното дразнение. Отлична е за обриви от бръшлян, слънчево изгаряне, варицела и алергии.

Алое вера е с противовъзпалителни, омекотяващи, антибактериални и противогъбични свойства. Това растение е отлично средство за лечение на редица кожни заболявания, включително и на обриви. Освен че лекува, успокоява кожата, облекчава сърбежа и намалява зачервяването.

Студен компрес помага в случаите, когато обривите са в резултат от слънце, ухапване от насекоми, отровен бръшлян, херпес зостер. Съдейства и за облекчаване на сърбеж, подуване, възпаление, мехури.

Ябълковият оцет е отлично средство против кожни обриви и успокояване на сърбежа. Освен това съдържанието на оцетна киселина помага за борба с кожни инфекции, които могат да утежнят проблема.Лайката успокоява кожата, облекчава сърбежа, намалява възпалението и подпомага заздравяването, благодарение на противовъзпалителните свойства. Освен това действа антибактериално, противогъбично и антивирусно.

Невенът действа изключително успокояващо на кожните дразнения, обриви, екземи, язви, суха кожа, рани и синини, поради своите противовъзпалителни, противогъбични, антивирусни и антибактериални свойства.

Кориандърът се счита за ефективно средство за обриви, сърбеж по кожата. Това се дължи на антидразнещите, успокояващо, противовъзпалителни и антисептични свойства. Аромата му също така успокоява и релаксира.

Добави коментар