Смешни бабини илачи за красота

147
Смешни бабини илачи за красота

Когато човек изчете купища с илачи за домашно приготвяне, може да го напуши смях

B пристъп на безсилие или заради нежелание да вземат лекарства много хора използват бабини рецепти за разкрасяване и всякакви болежки. Безспорен факт е, че народната медицина помага. Но когато човек изчете купища с илачи за домашно приготвяне, може да се почувства доста объркан или даже да го напуши смях.

Оказва се, че за освежаване на лицето, дори да не търсите конкретни рецепти за маски, каквото и да си плеснете върху кожата, все ще е от полза. Достатъчно е да отворите хладилника, да хванете първия плод или зеленчук, да го нарежете и да го подредите върху физиономията си. Рецептите с цитруси са толкова разнообразни, че звучат по-скоро като приготвяне на плодова салата или някакъв десерт, когато в тях се добавят мляко, яйца и някакви семена.

Необходими продукти: маруля, зехтин и лимонов сок. Всичко това се смесва и разбърква добре. Остава само да се сипе ракийка и да се седне пред телевизора. Е, да, обаче салатата не е за ядене, а за слагане върху лицето за свежа и опъната кожа. Представете си разочарованата физиономия на всеки мъж, който вижда жена си как забърква марулята и вместо да я сложи в купа на масата, я изсипва върху муцуната си. Дами, за да няма семейни скандали, извършвайте това кощунство, когато половинката ви е на работа.

Маруля, забъркана с кисело мляко, също е любима салата в нашето ежедневие. И тя имала чудодейно влияние върху кожата на лицето, отново за ужас на мъжкото съсловие. Оставяме настрана мисълта как точно изглежда лице, обилно полято с въпросните мезета за ракията, пише вестник "24 часа".

Интересно предизвикателство е рецептата срещу суха кожа при деца. Според нея детската физиономийка се намазва с катран. Вярно, че той се използва в медицината, в шампоани и кремове, но е и изключително канцерогенен. Като допълнителна съставка в такива продукти е безопасен, когато е с концентрация до максимум 5 процента. Според тази домашна маска катранът се нанася директно върху нежната детска кожа, без да е част от някакъв козметичен продукт.

Вижте още: Направи си сам биокозметика

Едва ли е опасно като предишната рецепта, но пък звучи гадно съветът да се намажете с птичи изпражнения. Особено ако са от славей, в комбинация с оризови трици, връщали блясъка на кожата. Май е по-добре да не сме чак толкова бляскави. Косопадът е често срещан проблем и мнозина дават мило и драго, за да се справят с него. Могат да се открият стотици предложения за маски, част от тях ефикасни, други със съмнителен резултат, трети - силно миризливи. Точно такава е сместа от пасирани лук и чесън, която се втрива в скалпа и след това само се изплаква. След подобна процедура, дори и да не ви спре косопадът, поне си гарантирате празно място в метрото или в автобуса, вонята ще изгони всички наоколо.

За много от бабините рецепти се изисква сериозна подготовка. Истинските билкари са малко, така че за останалите хора голяма част от съставките на някои илачи са напълно непознати. С интернет вече е лесно да се научи коя как изглежда и за какво помага, но намирането невинаги е толкова просто. Истинско постижение би било приготвянето на отвара срещу камъни в бъбреците. За нея се искат: листа от мечо грозде, стръкове полски хвощ, зелен енчец, корени от глухарче, брош, магданоз и селим, плодове хвойна, листа от бреза, цвят от бъз, коса от царевица, корени от аспарагус и, забележете, дръжки от череши.

И както се казва в един лаф: “Последният да затвори вратата.” Човек очевидно трябва да е подготвен месеци по-рано, че ще има такъв проблем, за да успее да си задели коса от царевица и да прибере дръжките от черешите. Останалите съставки, с повече късмет, може и да успее да открие, след като обиколи всички възможни билкови аптеки.

Ще трябва по-отрано да се заредите и за момента, в който ще ви заболи гърло, защото едва ли в шкафа си имате дори и малка част от тези съставки: сладък корен, трицветна теменуга, царевична брада, метли от орех (каквото и да значи това), исландски лишей, репей, коприва, хвощ. Отварата от всичко това се пие три пъти на ден. Успех с приготвянето!

За кашлица много помагала смолата от череша, но задължително трябвало да е бяла. По всяка вероятност смолата от червена череша няма същите лековити качества. А откъде ще я намерите, си е ваш проблем.

Смлените шишарки от хвойна се препоръчват за здрава коса и за да расте по-бързо, може да редувате тази рецепта с отвара с пъпки от листа на черна топола. И тук очевидно пъпките от другите три вида тополи - бяла, сива и трепетлика, не вършат работа. Спасение от ревматични болки пък били превръзките с пресни листа от папрат. В крайна сметка и да няма особен ефект от някои рецепти, приготвени у дома, със сигурност ще повишите общата си култура с обстойното опознаване на растителния свят.Добави коментар