Следвайте тези съвети, ако искате здрава и красива коса

260
Следвайте тези съвети, ако искате здрава и красива коса

Прибързаните решения за цвета, дължината и прическата могат да създават големи проблеми

Няма жена, която да не мечтае за здрава, красива и блестяща коса. Често обаче се допускат грешки, които я съсипват. Прибързаните решения за цвета, дължината и прическата могат да създават големи проблеми. Ето 5 съвета за красива и здрава коса, представени от Дарик радио:

1. Не подстригвайте косата си на всеки шест седмици

Много специалисти съветват да подстригвате косата си често, но това не е полезно за косата. Достатъчно е просто да я скъсявате по два-три пъти в годината. Трябва обаче да се грижите за краищата, които обикновено са най-проблемната част. Подхранвайте ги с кристали, маски.

2. Не правете резки промени с цвета на косата

Голям шок за косата е рязката промяна на цвета. Ако той е много по-различен от естествения ви, трудно ще постигнете желаните резултати. Последиците може да са фатални и да ви отнеме много време, за да възстановите косата си.

3. Консултирайте се със стилиста си

Съветите от специалисти и фризьори ще ви помогнат да имате жизнена, здрава и красива коса. Преди да решите да промените визията си, покажете на фризьора точно каква прическа желаете. Ако не го направите, резултатът може да не ви хареса и да останете разочаровани.4. Грижете се за косата си

Не сушете косата с прекалено гореща струя въздух. Дръжте сешоара възможно най-далеч от нея. Фризьорите съветват дори през лятото въобще да забравите за сешоара. Грижите се за нея чрез маски, кристали, масла и др. Използвайте продукти, които съдържат етерични масла, билки и растителни есенции. Заменете обикновения шампоан с такъв с по-лека формула, който щади косъма.

5. Хранете се правилно

Много важно за косата е не само с какви препарати я третирате, но и какви храни приемате. За здрава и блестяща коса е необходимо рационално хранене. Най-полезни са рибата, ядките, млечните продукти, яйцата, бобовите растения. Приемът на витамини също е важна част от грижата за косата.


Добави коментар