Шугаринг

181
Шугаринг

За кадифено гладка кожа

Шугарингът е толкова лесен за прилаганe, че се е превърнал в любима процедура не само в салоните, но и в домашни условия.

Всичко, което е необходимо за провеждането на процедурата, е правилно изготвената смес с нужната температура, вашето търпение и желание да притежавате кадифено гладка кожа, посочва woman.bg.

По принципа си на действие шугарингът прилича на кола маската - само че вместо восък се използва гъст захарен сироп, повече приличащ на карамел.

Необходими са 150-200 гр. захар (или 10 супени лъжици), супена лъжица вода, половин лимон или лайм. Смесете захарта, лимоновия сок и водата в огнеопорен съд, сложете за малко на огъня и непрекъснато бъркайте, докато заври.

Важно условие – не трябва да се променя температурата на сместа, да не се намалява или усилва огъня.

Скоро след приготвянето захарта ще стане прозрачна, в нея се появяват мехурчета въздух. След това сместа потъмнява, придобива златисто-кафяв цвят и аромат на карамел, така сладко и вкусно, че направо изкушава.

Оставете сиропа да ври още около 10 минути, после свалете от огъня и го оставете да се охлади. Внимателно, за да не се изгорите, вземете много малко с пръст. Ако сместа не се разтича и можете да я оформите на топка, то значи всичко е направено правилно.

Ако не, то значи е използвана повече вода и обезкосмяване с такъв сироп няма да може да се получи. При такива случаи не бива да се отчайвате, нужно е просто да го направите отново.

Вземете с пръсти малко от готовата смес и разстелете тази топчица по кожата. Топчето се разстила обратно на посоката на косъмчетата, а дърпаме по линията на растежа.

Движете се паралелно по кожата, като дърпате рязко – колкото по-рязко, толкова по-добре се премахват косъмчетата и много по-безболезнено.

Паралелно, с другата ръка, трябва да опъвате кожата, за да е удобно и не толкова болезнено. Както и при восъчното обезкосмяване, за облекчение на процедурата се използват платнени лентички.

Ако по време на процедурата сместа изстине, загрейте я леко на слаб огън и продължете. След края остатъците от захарния сироп се отмиват с горещ душ и резултатът е налице – гладка нежна и красива кожа.Добави коментар