Щастливи в кожата си

130
Щастливи в кожата си

Да заобичаме тялото си след раждането

Раждането променя живота на всяка жена. И въпреки че най-голямото щастие на света е да станеш майка, най-важното събитие в живота ни нанася сериозен удар по самочувствието ни на жени. Допълнителни килограми, стрии, подути от безсъние очи, отпуснат корем. Всичко това ни кара да не харесваме вида си в огледалото. Как да заобичаме новото си тяло?

Всичко е временно

Супермоделите влизат във форма на втория час след раждането. На нас, обикновените жени, обаче ни е нужно малко повече време. Не бързайте още на втория месец след раждането да се упреквате, че сте грозна и дебела, а си дайте още време.

Доказано е, че организмът на жената се възстановява напълно едва на първата година след щастливото събитие. А през това време се постарайте да се храните здравословно, да се движите повече и да избягвате стреса.

Грижете се за себе си

Намерете време за себе си и отделете поне два часа седмично за козметични процедури. Все пак и майките са жени. Едно посещение на козметичния салон за сешоар, маникьор или пилинг ще ви накара да се почувствате по-добре. Купете си фитнес уред за вкъщи и най-важното - използвайте го. Изровете рецептите на домашните маски и си ги направете.

Променете гардероба си

Дънките със супер ниска талия, клинът и прилепналата рокля сигурно изглеждат добре в гардероба ви. Но не и върху вас. Ако се депресирате, когато ги гледате, има просто решение - приберете ги, докато не им дойде времето. Много майки ги използват за стимул пак да влязат във форма, но повечето от нас често се разстройват след поредната неуспешна проба.

Сега е моментът да си набавите няколко спортни панталона за разходки в парка. Потурите също са на мода - пробвайте, може да ви харесат. Дългите поли са идеални за разходки край морето. Забравете и за дрехите от бременността - на тях пък вече им е минало времето.

Няколко идеи за проблемните области:

*Кърменето стимулира свалянето на килограми. Ето още един силен стимул, освен този, че така правите детето си по-силно и здраво.

*Стриите не изчезват, но са много по-малко видими, ако имате тен. Направете няколко посещения на солариума преди плажа и ще останете доволни от резултата.

*На подутите очи идеално действат резени краставица. Откраднете си няколко минути за почивка и го направете със зеленчука на очи.

*Въпреки че няма да стегне мускулите на корема ви, правилното хранене може видимо да го намали. Първото и задължително правило - не преяждайте. Наблегнете на черешите, гроздето, млечните продукти, спанак, зърнени храни, кафяв ориз.Добави коментар