Шофирането води до секс

58
Шофирането води до секс

Правото на жените да шофират в Саудитска Арабия

Жените в Саудитска Арабия ще започнат да правят секс преди брака, ако им бъде разрешено да шофират. Това се казва в доклад до Саудитската шура (съвет), цитиран от АФП. Според документа, изготвен от изтъкнати учени, шофьорските книжки сериозно ще застрашат традицията жените да се омъжват девствени.

Докладът до съвета, който консултира крал Абдула II, засилва натиска върху владетеля да запази правилото в Саудитска Арабия само мъже да имат право да шофират, коментира агенцията. Абдула II вече е обещал реформи в кралството, сред които жените да могат да гласуват в общинските избори през 2015 г.

Припомняме ви, че правото да шофират беше дадено на жените в консервативното мюсюлманско кралство преди малко повече от два месеца, заедно с правото да гласуват и да участват в бъдещи общински избори, дадено им от крал Абдула. Историческото решение бе взето, след като Абдула изтъкна, че според изследване на мюсюлманската история, жените са способни да мислят рационално и да взимат решения.

Решението е символичен успех за саудитките, които през последните месеци засилиха обществените си кампании, настоявайки за универсално избирателно право, право да шофират и за премахване на стриктното попечителство над всеки аспект от живота им.

Саудитските жени приветстваха кралския декрет като важна, макар и ограничена стъпка към приравняването им с мъжете, отбелязва в. "Ню Йорк таймс". Според тях промяната е била провокирана от бунтовете в Арабския свят през последните девет месеца и кампаниите за права на жените и по-представителна форма на управление.Добави коментар