Шампанско и шоколад

140
Шампанско и шоколад

Идеалната комбинация за Свети Валентин

Шампанско, пенливо вино и шоколад са любима комбинация за Свети Валентин, въпреки предупрежденията на експерти, че двете неща не вървят добре заедно.

Продажбите на шампанското се увеличават с наближаването на 14 февруари, сочи изследване на компанията "Нилсен". Така че романтиците, и дори някои винопроизводители, се убедени, че с правилния избор двете изкушения могат да се превърнат в печеливша комбинация.

"Има много вкусове в шоколада и виното. Така че, ако искате плод, като малина или кайсия, потопен черен шоколад, значи ви трябва полусухо вино", казва Айлийн Крейн, винопроизводител от калифорнийската винарна Домейн Карнерос.Крейн признава, че обича както шампанското, така и шоколада, но разкрива, че предпочита черен шоколад с класическо неподсладено шампанско. Но ако изберете млечен шоколад, по-добрият избор ще бъде пенливо розе.

Черният шоколад е най-добре да се комбинира с Brut Prosecco, Brut Champagne или Brut Rose Cremant от френската област Елзас. Млечният шоколад върви с всякакъв вид розе, казват специалистите.Добави коментар