Сезонът, през който се отслабва най-бързо и лесно

578
Сезонът, през който се отслабва най-бързо и лесно

Пролетта

Диетолози и психолози се обединиха около твърдението, че пролетта е най-доброто време от годината за отслабване.

Ако отдавна се съмнявате, колебаете или пък сте нерешителни кога да започнете топенете на мазнините по тялото си, не изпускайте сгодния случай! Пролетта е тук и тялото ви е предразположено към обновление и прочистване! Именно сега ще успее бързо и с лекота да изпълните желанието си да влезете в старите дънки или пък да си купите красивата рокля, в която тялото ви в момента не би изглеждало по най-грациозния начин.

Според специалисти, ако започващите да слабеят през есента можем да наречем мъченици в борбата със собственото тегло, то пролетните отслабващи, без съмнение, се явяват късметлии. На първите им се налага да се борят не само с вредните си навици, но и с вековните еволюционни сезонни механизми. А на вторите – същите тези механизми ги подтикват към промяна на режима. Първите изпитват природно обусловено влечение към храната, а вторите – към движението и активния начин на живот.Вероятнто всеки един от вас е забелязал, че когато е студено, организмът ни буквално „пищи” за мазна и висококалорична храна. Ние с удоволствие се отдаваме на чревоугодство през студените месеци. И, разбира се, през зимата качваме някой килограм отгоре. В същото време, с настъпването на затоплянето, храната престава да бъде толкова притегателна, слънцето ни призовава да излезем навън и да се движим, движим, движим...

За да свалите успешно натрупаните в повече килограми, обикновено е необходимо да се откажете от тестените и сладки продукти, да пиете повече вода, за да изведете от тялото си натрупаните шлаки и токсини, и да консумирате дневно 500 калории по-малко от обикновеното.

Ако се замисляте за някоя подходяща диета или пък тренировъчен режим, ние сме насреща. Подготвили сме ви списък от възможности, на които, сигурни сме, няма да устоите!

Германска диета топи 7 кг за 13 дни

Зърнената диета на Анджелина Джоли

Портокали срещу мазнини

Десетте най-вкусни диети

Гъбена диета хит в Холивуд

Нисковъглехидратна диета

Новата суперхрана за отслабванеДобави коментар