Седемте смъртни гряха за здравето на жените

458
Седемте смъртни гряха за здравето на жените

Нека се опитаме да се разделим с най-големите, оставяйки повече място за малките си женски слабости

Всяка жена мечтае да е млада, красива и здрава, но често това остава само добро пожелание. Повечето от нас нямат представа до каква степен вредните навици присъстват в живота ни.

Нека се опитаме да се разделим с най-големите, оставяйки повече място за малките си женски слабости. Списъкът на най-вредните навици за жените изглежда така:

1. ПушенеМедиите никога няма да се уморят да повтарят какви вреди нанася тютюнопушенето на здравето ни и въпреки това статистиката е печална: 44% от жените прибягват до цигарите, когато са под стрес на фона на 39% от мъжете; а много млади момичета се поддават на мита, че с пушене се отслабва.

Един стимул да откажете цигарите: кожата на пушачките остарява средно с 13 години по-бързо от тази на жените, които не пушат. Процесът обаче е обратим – необходими са ви само девет месеца без цигари, за да я изчистите напълно от отровите.

2. Миниполите, тесните джинси и обувките на висок токВисоките токчета, миниполите и прилепналите дънки са най-яркият символ на женственост и сексапил, но със сигурност не са подходящи за ежедневието. Обувките с висок ток нарушават правилната стойка на тялото, което, рано или късно, означава артрит, болки в гърба и разширени вени. Лекарите напомнят: най-подходящият ток на ежедневните обувки е 4-5 см.

Що се отнася до миниполите, няма нищо лошо, но не и през зимата, когато те ви оставят напълно незащитени на студа, от което страда малкият таз. Твърде тесните дрехи и неправилно подбраното бельо пък нарушават нормалната циркулация на кръвта.

3. БезпокойствотоСтресът вреди на жените два пъти повече, отколкото на мъжете, а вследствие от него са безсънието и много неврологични заболявания, част от които изключително сериозни и неподдаващи се на лечение.

4. Стремежът винаги и навсякъде да сте неотразимаСпоред Световната здравна организация, 16% от жените с поднормено тегло се смятат... за дебели. 90% от жените пък искат да променят поне едно нещо в себе си, което смятат за недостатък.

Гоненето на недостижими идеали за красота може да има пагубни последствия, независимо дали сте решили да прибегнете до поредната „супердиета“ или се подлагате твърде често на агресивни козметични процедури, претоварване във фитнеса или солариум.

5. Акохолът и „емоционалният“ гладЖените по-често от мъжете опитват да „напият“ или „изядат“ стреса и емоционалните травми. Женският организъм е по-податлив на пристрастяване от мъжкия, така че умереността за дамите е изключително важна. Разходка или любимият шопинг определено са по-добро решение.

6. Сън с гримОсвен козметичната страна на въпроса, има и друга - много от декоративните продукти съдържат вещества, опасни за здравето, и 24-часовото им действие върху лицето ви никак не е безопасно. В идеалния случай снемането на грима следва до осем часа след слагането му.

7. НедоспиванетоНедоспиването е нещо като болест на нашите технологични времена, а според проучване на Мичиганския университет, жените крадат от съня си два пъти по-често от мъжете. Половин беда е, че недоспалата жена се чувства ужасно и изглежда зле. Недоспиването увеличава риска от сърдечни заболявания, хронична умора и депресия, на които дамите и без това са по-падатливи.Добави коментар