Седем ползи от аспирина за женската красота

408
Седем ползи от аспирина за женската красота

Аспиринът може да даде нов живот и на вашите дрехи

Аспиринът се използва при различни случаи и поводи. Много жени дори го използват като разкрасяващо средство, според Дарик радио. Вижте седем ползи от аспирина за женската красота:

№1 Действа като ексфолиант

Аспиринът действа като ексфолиант и отстранява мъртвите клетки от лицето. Смесете го с вода и оставете за няколко минути. Ако имате чувствителна кожа, нанасяйте внимателно, за да не я раздразните.

№2 Помага при акне

Аспиринът има противовъзпалителни свойства и помага при акне. Стриийте 2- 3 хапчета аспирин и ги смесете с лимонов сок. Нанесете сместа върху пъпката и оставете за две-три минути, преди да я измиете. Не използвате тази паста преди излагане на слънце.

№3 Намалява петната по кожата

Аспиринът съдържа мастноразтворима съставка, която се използва в производството на кремове за почистване и избелване на кожата. Смесете 7 хапчета аспирин с 3 супени лъжици кисело мляко и една супена лъжица мед. Нанесете върху почистено лице, и оставете маската за 15 минути. Кожата ви ще стане блестяща и сияина.

№4 Предпазва от пърхут

Ако имате пърхут, може да добавите 2 стрити хапчета аспирин към шампоана, който използвате.

№5 Помага при мазоли

Аспиринът помага за омекотяване на стъпалата и отстраняване на мъртвата кожа от тях. Стрийте 7 аспирина и добавете половин супена лъжица лимонов сок, за да получите паста. Нанесете сместа върху ходилата и покрийте с топла кърпа. Оставете за 10 минути и след това ексфолирайте с пемза.

№6 Премахва петната от пот по дрехите

Аспиринът може да даде нов живот и на вашите дрехи. Нанесете хапче аспирин, разтворено в топла вода върху потните петна и оставете за една нощ. След това изперете дрехите.

№7 Възстановява увредената коса

Разтворете 4-5 аспирина в чаша топла вода и нанесете на чиста коса. Оставете за 15 минути и изплакнете.

Добави коментар