Съживете умиращите растения с кори от банани

123
Съживете умиращите растения с кори от банани

Австралийка в свой пост съветва всички домакини, които имат цветя, особено страдащи, никога да не изхвърлят корите от банани, а да ги използват като тор

Австралийка в свой пост съветва всички домакини, които имат цветя, особено страдащи, никога да не изхвърлят корите от банани, а да ги използват като тор, пише в. "Дейли мейл".

В своята заръка във Фейсбук потребителката с прякор Пантри Мама ни казва как да помогнем на закъсалата флора в дома ни - като натопим в съд с вода корите от банани в продължение на 24 часа. След което с течността да полеем боледуващите саксии. Цветята в тях бързо ще се съвземат.

Корите от банани действат като тор и са богати на калий, фосфор и калций. Заедно с течността могат да се прибавят и самите кори в пръстта на саксията. Фосфорът в корите на бананите укрепва коренната система и стимулира растежа на растенията. Полезният "бананов" съвет особено добре действал при розите.

Същият ефект може да се постигне и с накисване във вода на водорасли и използването й за поливане. Пантри Мама съветва подобно естествено наторяване да се прави на няколко седмици, посочва БТА.

Добави коментар