Съвременната булка...

125
Съвременната булка...

...мисли най-много за роклята

Топ тенденция при сватбените рокли са черните орнаменти, а тази година модерни ще бъдат моделите с А-линия, обясниха дизайнери по време на сватбеното изложение в Гранд Хотел София.

Трябва да бъде цяла рокля, а не в две части – корсет с пола. За удобство на булката в сватбения ден са премахнати обръчите отдолу.

Моделите са допълнени с черен орнамент, най-вече върху бяла дантела. Актуални за сезона при сватбените тоалети са наборите, цветният елемент и бродерията.

Ризата на младоженеца трябва да е с цвета на роклята на булката. Така ще се постигне един синхрон между двата силуета, обясняват дизайнери.

След церемонията традицията повелява роклята да се прибира и да се скрива на тъмно най-малко една година. По стар български обичай след сватбения ден булката сама трябва да си сгъне роклята и мисловно да я нарече след години роклята на своята дъщеря", обясниха водещи експерти в модния бранш.

"Булката дава най-много време и сили за сватбена рокля", обясни за БГНЕС Соня Атанасова, дизайнер и организатор на сватби от 16 години. "Организацията на една сватба зависи от самите младоженци", сподели дизайнерката. Вълнуващите предложения за декорация, детайли и украса са безброй и всички трябва да бъдат съобразени с модните тенденции.

"Някои предпочитат да мислят върху сватбената кола, за някои най-важна е тортата, за други храната и начина, по който ще изглежда булката. В една сватба всичко е важно и трябва да се обмисли до последния детайл. Но булката дава най-много време и сили за сватбена рокля", обясни Атанасова.

Най-подходящото време за сватбата е началото и края на лятото, когато не е нито много топло, нито много студено. За подаръците дизайнерката обясни, че не би трябвало да следваме стари традиции от миналото и да подаряваме сервизи и печки.

"Светът вече е много динамичен и за да бъдем от полза за младото семейство, трябва да им подарим това, от което те имат нужда. Много актуални са сватбените листи, с помощта на които гостите разбират какво точно желае бъдещото семейство", каза още тя.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар