С минижуп срещу кризата

63
С минижуп срещу кризата

При рецесия на мода са дългите поли

Оказа се, че има по-лесен начин да разберем кога излизаме от кризата, без да се доверяваме на графики или таблици. Просто трябва да се загледаме в дължината на полите или широчината на вратовръзките.

Инфлация, брутен вътрешен продукт, икономически ръст, рецесия - все показатели, които показват дали сме в криза. Съвсем не на шега, дължината на женските поли също говори за състоянието на икономиката.

Според т.нар. "индекс на подгъва" при ръст на мода излизат късите поли, а при рецесия – дългите, предаде ТВ7. Ако се доверим на тази теория и я съчетаем с модните тенденции, спокойно може да кажем, че сме преминали кризата. Или поне не затъваме в нея. Настроенията също влияят при избора на дрехи.

С вратовръзките са свързани цели два показателя. При трудности в икономиката например мъжете си купуват вратовръзки, за да създават впечатление, че работят усърдно. Има и теория за широчината. Когато е тежко, представителите на силния пол носят по-тесни вратовръзки.

И догодина икономиката няма да е в цветущо състояние, показват наблюденията на специалисти. Ако не толкова розовите прогнози се сбъднат, вероятно полите ще станат още по-дълги, а вратовръзките още по-тесни.

Докато чакаме да видим какво ще се случи, можем да продължим да гадаем излизаме ли от кризата и по други показатели. Например, къде пием бира - вкъщи или в кръчмата, да следим секси ли са сервитьорките и дори популацията на крокодилите.Добави коментар