Рокля за вегетарианки

49
Рокля за вегетарианки

Огърлица от люти чушки?

Рокля, носена от китайската актриса Гао Юанюан, изглежда доста добра за ядене. Тя е направена от листа на маруля и е част от усилията на организацията за защита на правата на животните ПЕТА да стимулира потребителите да станат вегетарианци в момент, когато консумирането на месо в Китай нараства.

Освен тъмнозелената рокля от листа на маруля, Гао представи още огърлица, създадена от блестящи червени люти чушки. "След като станах вегетарианка, се чувствам много по-лека", съобщи Гао, цитирана от БГНЕС.

"Когато за първи път започнах да се храня само с вегетариански ястия, никак не бях свикнала с това, тъпчех се с храни с високо съдържание на скорбяла и качих малко килограми. Но се почувствах много по-енергична", сподели актрисата.

Исторически китайците следват предимно вегетарианска диета, но с повишаването на доходите и на стандарта на живот сред представителите на нарастващата средна класа хората ядат повече месо. Средно един човек консумира по 55 килограма на година.

Джейсън Бейкър от ПЕТА твърди, че потреблението на месо сред китайците е нараснало четири пъти през последните десетилетия, което е довело до редица здравословни проблеми. "Консумацията на глава от населението продължава да е по-ниска, в сравнение със западния свят, но нещата се променят към по-лошо", заяви той.Добави коментар