Рокля от фасове

169
Рокля от фасове

Събрани от улиците на Париж

Последното френско модно творение няма нищо общо с висшата мода, но е много свързано със спасяването на улиците на Париж от цигарените фасове, предаде АФП.

22-годишната студентка Флор Гарсия Бур събрала стотици фасове, хвърлени по улиците във френската столица и старателно ги зашила, превръщайки ги в рокля.

Целта й е да привлече вниманието към миришещите отпадъци, които загрозяват улиците на града, пише dariknews.bg. Флор, която завършва международни отношения, казва, че не цели да спре пушачите да палят цигара, а просто да промени поведението им.

"Винаги съм се възмущавала от многобройните фасове по улиците ни, въпреки че е лесно да променим навиците си и да ги изхвърляме в коша за боклук. Надявам се, че моята рокля ще шокира пушачите и ще им помогне да осъзнаят, че вредят, като хвърлят фасовете си, които се разлагат за 18 месеца, в най-добрия случай и за 12 години в най-лошия".

Бур започнала да шие роклята на 26 април и планира да я завърши до 15 май. Тя събирала цигарените фасове в буркани, след което ги обработвала, за да махне лошата миризма.Добави коментар