Рокля от автомочасти

63
Рокля от автомочасти

Чарковете са от Форд

Млади британски дизайнерки включиха части от автомобил в официална рокля във викториански стил и в огърлицата към нея, съобщи "USA Today". Дълго време автомобилните инженери търсеха в новите си творения на болиди съвършенството и изяществото на висшата мода. Ето че сега процесът се обръща, пише изданието, цитирано от бТВ.

Дизайнерката Джуди Кларк поиска от компанията "Форд" цял кашон чаркове от модела "Фокус", които да може да включи в новия си моден шедьовър - от ключове за таблото и копчета за радиото до покривала за седалки и характерните масивни задни стопове на модела. Кларк обясни, че пожелала да сътвори женствен и съвременен тоалет с елементи на индустриална механика.По-малките части Кларк окачи в задната част на дрехата, докато огромните червени стопове увиснаха точно по страничните извивки на роклята. Тя ще се носи в комплект с яке, съшито от покривалата на седалките на колата. В тях е втъкан и циферблатът на скоростомера на автомобила.

Към тоалета ще се носи и огърлица от "Фокус", сътворена от младата дизайнерка Катрин Хокинс, в която са включени пружини, копчета, гайки, стрелки от циферблатите и материал от седалките. Двете дизайнерки разработили творенията си отделно една от друга, за да не си влияят, пише вестникът.Добави коментар