Рисковете от бързото отслабване след раждане

138
Рисковете от бързото отслабване след раждане

Искате ли увиснали гърди? Ще ги имате, ако бързате

Знаем, наскоро сте родили и искате час по-скоро да възвърнете предишната си фигура. Напълно ви разбираме. Но доколко безопасно е бързото сваляне на натрупаните през бременността килограми?

По какъв начин ще се отрази скоростното отслабване на храносмилателната ви система, на спокойствието и здравето ви като цяло? На този въпрос отговорят специалистите.

Една от най-важните опасности при бързото отслабване са токсините. Когато се опитваме ударно да стопим мазнините по тялото си, токсините се отделят в кърмата. Рискувате да отровите рожбата си с препълненото с токсини майчино мляко!

Всъщност, какво се има предвид под „бързо отслабване”? Трябваше да започнем с това, но не е късно да го изясним и сега. Специалистите смятат, че свалянето на повече от 450 грама на седмица след раждането е опасно и за майката, и за детето.

Втората опасност, за която трябва да сте информирани, е, че гърдите ви рязко може да променят формата си. Тъй като те са изградени основно от мазнини, а мускулите са минимум. Именно при бързото отслабване, като правило, най-много изстрадват гърдите на жените – сбръчкват се, увисват или пък се появяват стрии.

Отслабване след бременност - колко време ще ни отнеме?


Освен това имайте предвид, че гладуващата кърмеща майка в първите месеци след раждането се превръща в нервно и колебливо същество, за което грижата за малкото човече се превръща в истинско изпитание.Добави коментар