Разходете се, ако сте в лошо настроение

113
Разходете се, ако сте в лошо настроение

Ходенето, дори само няколко минути, подобрява настроението

Ходенето, дори само няколко минути, подобрява настроението, смятат учени от университета на американският щат Айова. Работата е в това, че движението при нас се свързва с търсенето на храна и усещането за възнаграждение, пише „Дейли мейл“.

За изследването си учените събрали няколкостотин студенти, с които провели три експеримента, чиято цел не е била известна на участниците. Участниците в първия и втория експеримент се разхождали из кампуса в продължение на 12 минути с други хора или сами. Другите групи гледали фото или видео на аналогични разходки из кампуса или в сградата на университета.

Учените установиха, че доброволците, които се разхождали, са имали по-добро настроение. Положителният ефект е бил налице дори при онези участници от второто изследване, които преди разходката били наплашени, че ще трябва да пишат есе на две страници, съобщава БГНЕС.

По време на третия експеримент студентите гледали видео за галерия Сачи в продължение на 10 минути. Първата група седяла, втората стояла, а третата ходила по една алея. Тук изследователите също установили, че по-добро настроение имали студентите, които ходили.Добави коментар