Ръцете на мама

201
Ръцете на мама

Ръцете на мама много обичам, с тях тя ме храни, гали, облича.

Ръцете на мама - първите паднали в боя с мръсните памперси, ежедневното пране и непрекъснатото миене на биберони. Дори за всички дейности вкъщи да се доверявате на пералнята и миялната машина, то повишената хигиена, която изисква малкото човече, неизменно се отразява не само на кожата на ръцете ви, но и на маникюра.

Разбира се, повечето мами поддържат ноктите си къси, за да не нараняват нежната кожа на бебето. Но като че ли едновременно с това те изоставят като цяло ръцете си - за кремовете вече се сещат през ден, а лакът отдавна изветрява в някой несесер.

А ръцете могат да говорят. И тук не става дума за хиромантия. Обикновено те са първите, които издават възрастта ни. Тях подаваме при запознанство, с тях правим всички малки жестове, които са белег на характера ни. Затова поддържането им играе важна роля при изграждането на цялостния външен вид на жената.

Често ръцете на майките са зачервени и напукани от непрекъснатия досег с вода. За да не забравяте да ги намажете с крем, след като за пореден път измиете изцапаната муцунка на малкото ви съкровище, оставете една туба до кърпата. Независимо какъв крем сте ползвали досега, не забравяйте, че задължително трябва да е хидратиращ, за да излезе на борба с изсушената кожа.

Ако ползвате дезинфектиращи гелове за ръце, най-вероятно сте забелязали колко опъната и суха е кожата ви след това. Напомнете си до гела в чантата на бебо да сложите и един крем и най-важното - не забравяйте да го използвате.

Ако дълго време не сте се грижили за ръцете си, можете да им подарите една маска със зехтин. Преди да заспите вечер, ги намажете с маслиновото олио и сложете стари зимни ръкавици. На сутринта ще се изненадате от резултата.

Не по-малко важен за самочувствието на мама е маникюрът. Това че сте се примирили с късите нокти не означава, че не можете да ги лакирате. Напротив, този половин час, който ще отделите, за да се погрижите за тях, ще ви откъсне от бебешките проблеми и ще ви разсее. Все пак и майките са жени, които имат нужда да се чувстват красиви.

За да направите маникюра си по-траен, непременно го започнете с основа - тя ще заздрави и ноктите ви. Не използвайте стар лак, защото той е по-нетраен. Върху основния цвят поставете топ лак.

Ако времето ви притиска, можете да използвате бързосъхнещи лакове или да поставите ръцете си за малко под студена вода. Опитайте се и да съчетаете някаква друга дейност със съхненето на лака - например да проверите пощата си или да поклюкарствате във Фейсбук.

И ако съпругът ви не забележи колко са хубави ръцете ви, то може би и вашето дете ще ви изненада като моето. Малкият ми син често ги изучава и сред многото бебешки думички ясно произнася "нокти".Добави коментар