Промените в диетата на Дюкан

271
Промените в диетата на Дюкан

Новият вариант на диетата е много по-здравословен, по-неограничаващ и по-лесен за спазване

Д-р Пиер Дюкан предизвика огромни полемики през последните години. Освен че режимът му за отслабване стана един от най-известните в света, самият диетолог кога с цел реклама, кога съвсем случайно не спира да се забърка в ураган от комплименти или упреци.

Най-новото е, че беше изключен от френската лекарска колегия, но само месеци след това – сякаш напук, пусна нова книга с нов прочит на известната си диета.

Какво е новото

Край на чисто протеиновите последователни дни, които бяха трън в очите на повечето лекари, защото крият много рискове от натрупване на токсини, проблеми с бъбреците, черния дроб и сърцето.

Новият вариант на диетата е много по-здравословен, много по-неограничаващ, много по-лесен за спазване, посочва вестник "24 часа". Освен отпадането на многото последователни протеинови дни, в които се консумират единствено месо, мляко или яйца, новото в режима е, че още през първата седмица се въвеждат продукти като сирене, картофи или боб.Коментари

Коментар: 1
диетата на Дюкан

преди години спазвах диетата стриктно и бях много доволна....никакви проблеми...с настъпването на менопаузта нещата малко се объркаха в смисъл отоци по цялото тяло....четох че има и вариант за игнориране на тези отоци с тази диета...моля ако някой е опитал да сподели...БЛАГОДАРЯ ВИ..


  • 1

Добави коментар