Пролетно почистване. План за 14 дни

463
Пролетно почистване. План за 14 дни

По малко работа всеки ден по пътя към пълното обновяване на дома

Всяка пролет инстиктивно изпитваме нужда да въведем ред не само във вътрешния си свят, но и в собственото си жилище. Особено силна става тази нужда с наближаването на светли празници като Цветница и Великден. И така, как да съвместим пролетното почистване с всички задачи и отговорности, които изпълняваме в ежедневието си?

Състахме план за действие! Той продължава 14 дни и е разделен по зони. Понякога ще са ви необходими 30 минути, за да отметнете „пролетното почистване” за деня, друг път – 2-3 часа. След 14-дневния план домът ви ще заблести, а с него и вие – удовлетворени и изпълнени с положителни емоции напред към все по-слънчевото време.

Първа точка от плана – добро въоръжаване със средства за работа. Трябват ви различни препарати за чистене, полиращи средства, гъби, кърпи, електроуреди като прахосмукачка и други средства за почистване на под – метла, парцал за под, моп и т.н.

Първи ден: Ревизия на дрехите
Втори и трети ден: Общо почистване
Необходими са ви няколко часа, които можете да разпределите в два дни.
Започнете с премахването на прахта от всички мебели, не забравяйте паяжините и труднодостъпните ъгълчета. Забършете всички книги и декорации, които стабилно са събрали прах през последните месеци. Почистете с прахосмукачка, след това измийте пода с парцал. Подменете всички покривки и др. текстилни материали, които вероятно ползвате у дома.Четвърти ден: Миене на щорите или изпиране на пердетата.
Пети ден: Измиване на радиаторите и тръбите.
Шести ден: Миене на прозорци.

Седми ден: Прибиране на всички зимни вещи.
Осми ден: Почистване на банята.Девети ден: Почистване на кухнята.
Десети ден: Почистване на всички подове.
Единадесети ден: Измиване на всички осветителни тела.
Дванадесети ден: Измиване на всички кухненски пособия и съдове.Тринадесети ден: Слагане на ред в градинката на балкона.

Четиринадесети ден: Последни детайли
През последните няколко дни определено сте забелязали кои места в дома ви изпитват нужда от лек ремонт или пък долепване. В последния ден на пролетното почистване можете да се отдадете именно на тези детайли.Коментари

Коментар: 1
birthday's

не знам какво да купя на мама за рожденният и ден а той е на 12 май


  • 1

Добави коментар