Поредната кралска сватба

220
Поредната кралска сватба

Този път в германската кралска династия

Георг Фридрих, принц на Прусия и правнук на кайзер Вилхелм Втори, се ожени за Софи, принцесата на Изенбург, пред близо 650 гости, предаде ДПА.

Стотици хора се събраха пред църквата в двореца Сан Суси в Потсдам, недалеч от Берлин, за да видят сватбата на човека, който можеше да бъде император на Германия, ако страната бе запазила кралската си династия след Първата световна война.

33-годишната булка пристигна със сив Ролс-Ройс, облечена в кремава рокля от копринена тафта с пола от копринен тюл на германския дизайнер Волфганг Жуп. Тя носеше и прозрачно сако от органза и сатен с четириметров бродиран шлейфобщава Дарик радио."Това беше голямо предизвикателство и голяма чест", заяви Жуп, отбелязвайки, че било трудно да напасне роклята, за която са били необходими 60 метра плат, със старинния воал на булката.

"Воалът е на над 100 години и има специфичен цвят - тебеширено бяло", допълва 66-годишният дизайнер.

Булката беше и с диамантена тиара, направена в Париж, която слагат всички младоженки от дома Изенбург от около 1860 г. Принцът пък бе избрал редингот със сива жилетка и бебешко розова вратовръзка.В Германия титлите на младоженците вече не се признават и се използват само като фамилни имена, но все пак "кралската" сватба бе предавана на живо по телевизията.

Тъй като принцесата е католичка, а принцът - протестант, службата бе проведена в две части. След церемонията двойката потегли с отворена карета, теглена от шест дорести коня за приема в двореца, който ще бъде последван от вечеря за около 370 гости.Добави коментар