Походът на мръсниците

64
Походът на мръсниците

Стигна до Вашингтон

"Походът на мръсниците", който стартира през април в Торонто, премина и през столицата на САЩ - Вашингтон.

Стотици протестиращи жени заявиха, че телата им не са обществена собственост и че имат правото да се обличат както си искат, без това да се смята за провокативно.

Повод за демонстрациите стана реплика на канадски полицай, който заяви, че жените могат да избегнат изнасилванията, като се обличат като мръсници, припомня hotnews.bg.

Оттогава в много страни по света недоволни представителки на женския пол демонстрират срещу сексуалното насилие и опитите вината за него да бъде хвърлена върху жените. Недоволните нарекоха своя протест "Походът на мръсниците".

Досега той е преминал през Австралия, Индия, Бразилия и Германия. В Берлин в него участваха над 1000 души, като много от демонстрантките бяха с високи токчета, мрежести чорапи и къси поли.

Те развяваха лозунги като "Моята пола не е ваша работа", "Моето тяло не е твое бойно поле" и "Не можеш да ме докосваш без съгласие".

Някои от протестиращите жени дори свалиха сутиените си в желанието да покажат, че никаква форма на провокация от страна на нежния пол не може да оправдае сексуалното насилие.Добави коментар