Подготви краката за лятото 2

73
Подготви краката за лятото 2

Виж с какви проблеми трябва да се справиш

Как да се справите с мазолите и уморените кракат вижте тук.

Проблем №3: напукване на петите, потене на стъпалата

Ако не страдате от гъбички, причините за тези неприятни прояви са банални: злоупотреба със синтетика, носене на обувки, които не “дишат” или се употребяват всекидневно без смяна, пренебрегване на сапуна и крема.

Начини за борба:

• Козметични процедури: педикюр, който трябва да се прави всяка седмица, парафинотерапия за краката и т.н. СПА–педикюрът включва в себе си и водни процедури, масаж със скраб, маска с водорасли. Парафинотерапията се състои от скраб, масаж, нанасяне на парафин, завиване на краката с целофан и поне 20-минутна почивка.

• Всекидневни грижи за краката: контрастни вани (с отвара от дъбова кора), подхранващ крем, проветряване и всекидневна смяна на обувките, отказване от синтетиката, използването на специални дезодоранти за крака.Проблем №4: т.нар. неестетични крака

След зимата те се срещат доста често. Лятното слънце осветлява бледите крайници, раздразнените пъпки, белещата се кожа, врасналите косми, пише zdrave.bg.

Начини за борба:

• Козметични процедури, които можете да извършите в салон за красота или у дома: скраб, овлажняване, епилация, евентуално малко солариум. Тези процедури трябва да се правят последователно и през известен период, за да не се травмират краката и да се избегне появата на пигментни петна.

• Ако се притеснявате от врасналите косми по краката, заменете епилатора със самобръсначка или депилиращ крем.Добави коментар