Подарък за бебе Саркози

112
Подарък за бебе Саркози

Осем вида пелени

Няколко производители на пелени ще изпратят мостри от продукцията си на Карла Бруни-Саркози, която трябва да роди в идните седмици, съобщи един от тези производители.

"Ние сме шестима "шивачи", всеки от които ще изпрати една мостра от творенията си на съпругата на президента", съобщи Кристина Сутер, която ръководи семейното предприятие L`atelier déli-K със седалище във Валдигофен, департамента Горен Рейн.

"Не всеки ден се ражда бебе в Елисейския дворец, така че това е златна възможност за нас да рекламираме работата си и да предложим на президентската двойка алтернативни видове пелени", допълни Сутер, цитирана от БГНЕС.

Производителката от Елзас е подготвила два вида пелени, ушити на ръка, "едната във формата на ягода, а другата – бяла, по-неутрална, тъй като полът на бебето не е известен". Пакетът ще бъде изпратен до Елисейския дворец в сряда и ще включва общо осем пелени.

"Пелените вече не са като от времето на бабите ни, те са също толкова лесни за употреба като памперсите, с изключение на това, че вместо да ги хвърлите в боклука, ги слагате в пералнята", посочи Сутер.

Според неотдавнашно изследване на Агенцията по околна среда и управление на енергията около 3.3 милиарда памперси се използват всяка година във Франция, което създава близо 1 милион тона боклук. Необходими са 5.6 милиона дървета и 47 000 тона суров петрол, за да се произведат тези памперси за еднократна употреба.Добави коментар