По-лесно е да си CEO, отколкото майка

49

По-лесно е да си CEO, отколкото майка

Изследването им показало, че майките извършват около 10 дейности всеки работен ден между 7.17 ч и 8.30 ч.

Заетите майки са принудени да се справят с два пъти повече задачи, отколкото директорите на компании и амбициозните бизнесмени, установиха британски учени.

Изследването им показало, че майките извършват около 10 дейности всеки работен ден между 7.17 ч и 8.30 ч. - от приготвяне на закуската и помагане на децата да си измият зъбите и да се облекат до откарването им до училище.

За сравнение бизнесмените трябва да се справят със средно едва 4.2 задачи в първия си час и 15 минути на работа. Около 25 на сто от 1000 майки, анкетирани от веригата хлебарници Уорбъртънс, заявили, че "часът пик" на закуска е по-стресиращ от гостуване на роднини или вечер с родителите.

Но невропсихологът Дейвид Луис заяви, че жените са развили по-добри стратегии от мъжете за справяне със стреса, съобщава БГНЕС. Според него разлика в част от мозъка, известна като corpus callosum, позволява на жените да се справят с много дейности едновременно по-ефективно от мъжете.

"Имаме страна от супер майки, които се справят умело с домашните предизвикателства", заяви директорът на Уорбъртънс Джонатан Уорбъртън.Добави коментар