По-дълготраен маникюр

284
По-дълготраен маникюр

Няколко трика

Hе потапяйте ръцете си във вода за дълго време, преди да нанесете лак на ноктите си. Това е един от съветите, който специалистите дават за по-дълготраен маникюр. “Няма никаква причина да правите подобно нещо. В салоните това е само част от грижите и нищо повече”, казва Том Бачик – вицепрезидентът на компанията Young Nails, която се специализира в разработването на здравословни продукти за нокти.

Според него потапянето на ръцете, всъщност, може да доведе до обратния ефект, защото така ноктите попиват от водата и за кратко се повдигат. Но се връщат в нормалната си форма, когато капките се изпарят. Точно това е една от основните причини впоследствие лакът да се начупи или отлепи, казва още Бачик, цитиран от вестник "24 часа".

Съветът му е един от многото, които могат да ви помогнат, ако искате да имате хубав маникюр дълго време. Преди да нанесете лака, се уверете, че ноктите ви са добре почистени. Всяка следа от крем, прах или останал лак ще се отрази на новия слой, който сложите отгоре. За да сте сигурни, че ноктите са чисти, минете по тях с четка за зъби, въху която има малко сапун. С нея минете по ъглите и под върха на ноктите, където може да са останали следи от мазнини. След това нанесете лакочистител, за да се дехидратират нокътните плочки.

Не забравяйте и да ги оформите добре. За да засилите здравината им, връхчетата трябва да са заоблени, а ъглите – леко квадратни. Използвайте пиличката само в една посока. Преди лака задължително нанесете безцветна основа. И не един, а два пласта от нея, която да стига до върха на ноктите. Всъщност това е зоната, където лакът пада най-бързо. Основата не само придава блясък на маникюра, но и прилепва по-добре към нокътя.

Вижте още: 20 съвета за перфектни нокти в домашни условия

След това пристъпете към цветния лак. Никога не клатете шишенцето с него нагоре-надолу. Така ще имате балончета по маникюра си и той ще падне много бързо. Вместо това търкаляйте опаковката между дланите си. Четката с лака трябва да мине три пъти по плочката – веднъж по средата и после от двете ѝ страни. След това изчакайте две минути да изсъхне, преди да минете втори път. Колкото по-плътен е слоят, толкова по-бавно той ще се обели. Накрая не забравяйте да сложите и топлак.

Когато нанасяте лака, уверете се, че той покрива и най-горния преден ръб на ноктите ви. Така по-трудно ще се олющи. За да стои по-дълго по ноктите ви, минете върху него със студена струя въздух. Може да потопите връхчетата на пръстите си в студена вода за минута-две, за да изсъхне по-бързо лакът.

И не забравяйте да го поддържате всеки ден. “Всичко, което докосвате, износва вашия лак”, казва Дебора Липман, която е известна гримьорка на звездите. На всеки 2-3 дни нанасяйте отново от топлака, за да защитите маникюра, а и да подсилите блясъка му. В никакъв случай не използвайте антибактериални гелове, които изсушават ноктите и рушат лака. Нанасяйте масло върху тях, за да ги предпазите от цепене и чупене.

Ако лакът ви се е задържал наистина дълго и ноктите ви са израснали, в долната им част – там, където няма никакъв пласт, може да сложите малко блясък. Така ще се получи омбре ефект и маникюрът ще е още по-хубав. Ако пък слоят на върха на ноктите се е обелил, може да минете с тънка четка по-светъл лак и вече да сте с френски маникюр. За да го запазите по-дълго време, използвайте ръкавици, когато вършите домакинската работа. Лакът пада най-бързо, когато го киснете в топла вода и търкате съдовете с телена четка.

Когато видите малка драскотина върху лака, най-добре е да махнете с лакочистител слоя от цялата плочка и да нанесете наново. Не забравяйте да хидратирате ноктите си. Колкото повече изсъхва емайлът, толкова по-лесно ще се отдели от плочката. Използвайте масла, които да мажете върху ноктите и по кожичките всяка вечер, както и крем за ръце поне два пъти на ден.
 Добави коментар