План за бързо забременяване

1152
План за бързо забременяване

Готови ли сте да станете родители?

Готови ли сте да станете родители? Искате да забременеете колкото се  може по – бързо. Ако нямате здравословни проблеми, редовно ходите на преглед и вашият лекар ви е уверил, че всичко е наред, значи няма какво да отлагате. Ето какво да направите.

1. Спрете контрацептивите

В това няма нещо учудващо, но имайте предвид, че на организма му трябва известно време, необходими са няколко цикъла, за да започне нормална овулация. Освен това е важно да следите точно цикъла си, за да знаете кога е овулацията ви.

2. Изчислете овулацията

Логично продължение на горната точка е да проследявате овулацията. Ако не успявате да го направите с календара по старомодния начин, си вземете тестове, които ще ви покажат точно кога е моментът.

3. Грижа за здравето

Не е нужно да забременеете, за да започнете да се грижите за здравето си. Спрете цигарите, ако пушите, намалете алкохола, хранете се здравословно, взимайте пренатални витамини. Това важи и за вашия партньор, все пак бебето не зависи само от вас. Ако сте с  наднормено или поднормено тегло, започнете диета. Здравето на вашето бебе зависи и от вашето здраве, затова не го пренебрегвайте.

4. Ранен тест

Направете си ранен тест за бременност и ако е положителен, веднага се консултирайте с вашия лекар. Ако не сте успели да забременеете, не се притеснявайте, има и следващ месец…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Добави коментар