Пет мита за ботокса

452
Пет мита за ботокса

Най-добрият метод за третиране на бръчки

Поставянето на ботокс е проста, нехирургична интервенция, която се радва на успех сред милиони жени по целия свят. Това е най-добрият метод за третиране на мимическите бръчки в областта на челото, веждите и околоочния контур.

Покрай цялото чудене около това да си сложиш или не, сигурно си чула какви ли не измишльотини за тази процедура. По-добре виж кои са най-разпространените митове за ботокса, събрани от woman.bg, и не им вярвай за нищо на света!

МИТ 1: Ботоксът пречи на мимиките
Веществото може да промени изражението ти и да вреди на определени мимики, само ако прекалиш с инжектираното количество.

МИТ 2: Ботоксът е токсичен
Концентрацията на ботулиновия токсин е толкова малка, че няма как да се разпространи извън третираните зони. Не са доказани вредни ефекти. Учените твърдят, че аспиринът и антибиотиците са много по-вредни за организма, отколкото ботокса.

МИТ 3: Пациентите развиват зависимост към ботокс
Абсолютно невъзможно е да развиеш физическа или психическа зависимост към ботокса. Разбира се, възможно е, след като видиш резултатите от ботулиновата терапия, да ти се прииска да си слагаш отново и отново, за да запазиш добрия си външен вид.

МИТ 4: Поставянето на ботокс е болезнено
Тази процедура се извършва с толкова тънка игла, че повечето пациенти сравняват усещането с ухапване от комар. Едва ли прагът ти на чувствителност е толкова нисък, че да наречеш това болезнено.

МИТ 5: Ботоксът е ефективен само за изглаждане на бръчките
Първоначално ботоксът е бил използван за лечение на двигателни нарушения, лицеви спазми, хиперхидроза, тремор и т.н. Ново проучване доказва ефективността му при облекчаване на хронични болки в областта в гърба и шията. Ботоксът се прилага успешно за лечение на неволеви спазми на лицето и дори депресия.

Приложението на ботулиновата терапия се увеличава, благодарение на добрите й козметични ефекти. Оказва се, че тя е ефективна и при борбата със свръхизпотяването, като се поставя ботокс в потните жлези.Добави коментар