Пътуването до работа състарява

46
Пътуването до работа състарява

Дългото пътуване до работата и замърсяването на въздуха състаряват лицата ни с десет години

Дългото пътуване до работата и замърсяването на въздуха състаряват лицата на британките с десет години, като бързо ги набръчкват, пише в. "Дейли мирър".

Британски специалисти са установили, че въздухът в Лондон е толкова замърсен, че може да бъде сравнен на моменти с този в Пекин. Според дерматоложката Лорина Йоберг най-застрашени са дамите, които се осланят на градския транспорт, за да отидат на работа. Замърсяването на въздуха и километричните задръствания се отразяват пагубно върху тургора на лицето им.

Токсините от околната среда въздействат по различен начин върху различните части на овала. Но във всички случаи неблагоприятната външна среда намалява колагена, който осигурява еластичността на кожата и я поддържа млада, посочва БТА.


Вредните частици във въздуха проникват през порите на кожата вследствие на което се наблюдава нейното дехидратиране и състаряване. Под очите на дамите се получават тъмни кръгове, а край тях - бръчките "кокоши крак". На челото се оформят тревожни бръчки, а устните изглеждат по-тънки заради намаляването на колагена.Добави коментар