Пълна промяна без скалпел

127
Пълна промяна без скалпел

Какво е радиочестотен лифтинг?

За да изглеждаш добре, не е достатъчно да бъдеш слаб. Отпуснатите бузи, стриите и липсата на тонус на кожата могат да развалят ефекта, постигнат след дълга и строга диета.

Упражненията също не помагат защото действат на мускулно ниво. При това положение спасителен вариант се оказва авангардна технология, която безболезнено и напълно безвредно прави това, което кремовете не могат.

Радиочестотният лифтинг изглажда бръчиците и стяга овала на лицето. Постига лифтинг ефект при отпуснати тъкани, корем, седалище, ръце и бедра, като трайно моделира тялото. "Това е панацеята при стрии", разказва Венета Христова, която вече 20 години е част от бюти индустрията. Тя разкри пред "Труд" тайните на уникалната процедура, която вече се предлага на много места и в България.

Ефектът от радиочестотната технология върху кожата е приложен експериментално още през 1922 г. През следващите десетилетия се търси най-безопасният и ефикасен начин за неговото приложение. Почти век по-късно радиочестотата се прилага по света, а вече е достъпна и в няколко града у нас.Ефектът и се дължи на специфичното действие на радиовълните и енергията, излъчвана от апаратите, която среща съпротивата на тъканта и повишава температурата в дермалния слой до 50 градуса. Това е истински "термичен шок" за рецепторите, който предизвиква моменталната защитна реакция на организма да произвежда свръхколичества колаген и еластин, а метаболизмът да работи на максимум. Както при подрастващите.

"Това е една от най-сигурните процедури. По никакъв начин не вреди на клиента, върху който се прилага. Освен това е техника, която няма сезон.

Няма сензитивност към слънчеви лъчи или студ. Това е една от технологиите, която като резултат не може да бъде заменена от човешка ръка. Освен това спокойно може да бъде прилагана в коремната област, защото няма лъчение, което да не може да бъде контролирано, или да навреди на вътрешните органи, което е проблем при други апаратури", обяснява предимствата на процедурата Венета.

Сред феновете на тази техника са както жени, така и мъже. Няма обаче конкретна предпочитана зона за третиране. "Знаете - някои хора държат много на лицето си, а други полагат повече грижи за телата си."
От групата на тези, които се грижат повече за лицата, най-често идват за извяйване на овала, за корикиране на двойна брадичка или при отпускане на контура на окото.Колкото до тялото, отпускането на кожата е видимо най-вече при ръцете. Но процедурата се прилага без проблем и върху цялото тяло защото има стягащ и уплътняващ ефект. Освен това снабдява тъканите с кислород. Това подобрява общия метаболизъм на кожата, нейното качество, а оттам и начина, по който изглежда. Тя става по-гладка и, разбира се, по-здрава.

Интересът към радиочестотния лифтинг е голям и защото ефектът е видим още след първата процедура. За да бъде по-дълготраен, тя трябва да се повтори още 4 до 6 пъти, като всяка седмица се прави по една процедура. Продължителността е около 20 минути за лицето и 40 минути за тялото.

Така желаещите да имат красива кожа трябва да се разделят с 60 лв. за процедура на лицето и от 80 до 100 лв. за тялото, като крайната цена зависи от броя на зоните, които се третират. Средната цена на минута "радиочестота" в салоните е 2 лв.

Трябва да се има предвид, че грижите за добрия външен вид не свършват с това. "Добре е да се знае, че апаратът не заменя хубавите продукти и добрата домашна грижа за тялото. Особено когато се работи за стрии, трябва да се прилага и добър антистрии продукт", съветват специалистите.

А това, че след радиочестотния лифтинг трябват още грижи, важи с пълна сила и при преживелите хирургическа интервенция.Добави коментар