Отслабвайте с торта

62
Отслабвайте с торта

При това шоколадова

Хубава новина за всички, които обичат да похапват шоколад, но искат да запазят теглото си - парче шоколадова торта на закуска може да ви помогне дори да отслабнете. Или поне така твърдят израелски учени, които са провели група експерименти, при това върху хора, пише Telegraph.

Сладкишът на закуска безспорно ще подобри настроението ви, а количеството калории, които съдържа, ще държи глада далече за доста дълго време, съобщи ТВ7.

Тази оптимистична теория се дължи на т.нар. "хормон на глада" – грелин. Неговата регулация зависи от правилното комбиниране на протеини и въглехидрати, което може да гарантира идеалното тегло без гладуване.

И ако този хормон все още не е много познат, тъй като е открит през последните няколко години, то понятието "царска закуска" е добре известно и шоколадовата торта прекрасно се вписва в него.

Въпреки това, учените съветват да не го приемате прекалено буквално. Като крал Джордж IV, който някога бил забелязан да изяжда за закуска два гълъба, три говежди пържоли, 3/4 от бутилка вино, чаша шампанско, две чаши портвайн и една – бренди.

И не е доживял дълголетие. Очевидно грешката му не е била само в това, че е пропускал шоколадовата торта сутрин.Добави коментар