Отслабваме с очила

75
Отслабваме с очила

Уголемяват порцията ни

Учени от Токийския университет създадоха очила за отслабване, които помагат на желаещите да ядат по-малко, като уголемяват храната с 50 процента, но в същото време запазват размера на ръцете и предметите от обкръжаващата среда, съобщи в. "Дейли мейл".

Така мозъкът се подмамва, че порцията е твърде голяма и човек си мисли, че е ял повече. Резултатът е, че се засища с 10 процента по-малко храна, съобщи bTV. Когато при експериментите очилата смалявали храната в чинията, хората поглъщали с 15 процента повече от обичайното.

Възможно е апетитът да бъде намален и с очила със сини стъкла. С тях храната изглежда също синя и никак не е привлекателна. Според специалистите синият цвят действа също успокояващо на мозъчния център на апетита.

Същият екип е създал още едни високотехнологични очила за отслабване, които преобразуват обикновена бисквита в чинията в нещо по-изкушаващо. Вградената в тях система изпраща към носа миризма на определена храна, а образът й се прожектира на екрана им сякаш е в ръцете на хранещия се. Така мозъкът се подмамва да мисли, че вижданото и миризмата са истински и вкусът на приеманата храна се променя.Добави коментар