Опасните салони за красота

128
Опасните салони за красота

Инфекциите и възпаленията са най-разпространените проблеми

Салоните за красота обикновено се свързват с редица приятни изживявания като релаксация, глезене и, разбира се, разхубавяване. Въпреки че може и до известна степен да сме запознати с потенциалните опасности в тях, често забравяме да потърсим евентуалните знаци, които сигнализират проблемите.

Инфекциите и възпаленията са сред най-разпространените проблеми, които могат да се появят, ако не се пазим достатъчно. Хвърлете един поглед на няколко широко разпространени проблеми, които могат да се появят и научете трикове, с които да се предпазите.

Салоните за маникюр често са водят класацията за „Скрити опасности”. Мръсни инструменти и използване по няколко пъти на неща, които са предназначени за еднократна употреба, са сред най-разпространените лоши сигнали, за които трябва да се оглеждате, когато си правите маникюр или педикюр.

Една умна стратегия е да потърсите салон, в който се използват стерилизатори с ултравиолетови лъчи, тъй като тези устройства убиват бактериите само за една минута.

Ако салонът използва обработка с автоклав или разтвори за стерилизиране, инструментите трябва да се стерилизират за около десет минути. Тъй като някои инструменти не могат да бъдат стерилизирани след всяко използване, те трябва да бъдат изхвърляни.

Ако си донесете собствена пила за пилене и полиране също може да помогнете за намаляване на риска от инфекции. Ваничките за педикюр може да не се изплакват или измиват всеки път.

Фризьорските салони също могат да ви докарат ред главоболия, въпреки че на пръв поглед изглеждат по-безопасни от другите салони. Основната грижа отново е правилната стерилизация.

Друг възможен проблем могат да се окажат силните химикали, които причиняват раздразнения. За щастие този проблем лесно се избягва, ако помолите стилиста да ви даде проба от всеки химикал, който ще използва, и да го тествате вкъщи в деня преди да отидете в салона, за да проверите дали биха се появили евентуални алергични реакции.

Гребените и други инструменти може да изглеждат безобидни, но те могат да причинят редица проблеми ако не се почистват правилно. Със сигурност намалявате рисковете, ако си донесете собствени гребени и четки.

Друга процедура, която причинява сериозни проблеми, е обезкосмяването с коламаска, особено ако включва интимни зони. Може би най-важният аспект, на който трябва да обръщате внимание, е дали козметичката сменя шпатулата всеки път. Бактериите, които се предават по нея, могат да заразят цялата коламаска и по този начин рискът от инфекции се увеличава значително. Затова се уверете, че не пренебрегвате този проблем.

Леглата също трябва да са покрити с хартия за еднократна употреба. В идеалния случай козметичката ви трябва да носи ръкавици по време на процедурата, за да намали рисковете до минимум.

Онези от вас, които се подлагат на лечение срещу акне или бръчки с ретинол, трябва да се замислят добре, преди да се подложат на коламаска, тъй като горепосочените процедури придават още допълнителна чувствителност на кожата. Коламаската понякога сваля горния слой на кожата, така че рискът от инфекции нараства значително.

Грижата след процедурата е точно толкова важна, когато говорим за предпазване. Избягвайте високите температури и ароматизираните продукти поне ден, след като сте се обезкосмявали, и това ще ви предпази от редица допълнителни усложнения.Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3

1zqjdl'"(){}:/1zqjdl;9

Коментар: 2
1zqjdl'"(){}:/1zqjdl;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар