Обувки от коса

71
Обувки от коса

Планират създаването и на рокля

Фризьорка от Тайван събира остатъци от отрязаните коси на клиентите си, за да ги преобрази в нов вид изкуство. Тя изработва най-различни аксесоари, сред които брошки, бижута и дори обувки, съобщи БНТ.

54-годишната тайванка Шиу-инг Цай изпълнява фризьорската професия от почти 4 десетилетия, но съвсем наскоро реши да разнообрази ежедневието си.

Тя започнала да събира отрязаните коси на клиентите си и да импровизира. Така се получили различни принадлежности. Най-голямата й гордост са обувки, направени изцяло от коса.

"Лично аз обожавам обувки на висок ток, но стъпалото ми е с нисък свод и това не ми позволява да ги нося. Много често гледам по витрините подобни обувки и много ми се иска и аз да се накипря с такива. Затова реших да направя обувки, които наистина ми харесват. Този път въпреки, че не мога да ги нося, поне от работата си създадох изкуство", казва фризьорката.

Цай придобила умението да работи с коса - да я подстригва и фризира, още преди да влезе в гимназия и от тогава до сега се е включвала в над 100 състезания, не само като фризьор, но и като съдия.

Но сега, освен за екстеншъни, тя използва отрязаната коса на клиентите и за изработката на аксесоари. Цай споделя, че работи само с истинска коса, а за направата само на една обувка е нужна коса от поне 3-ма души.

Сега тайванката планира да създаде корсет и рокля от коса, но не мисли да ги продава.Добави коментар