Неомъжените българки...

99
Неомъжените българки...

...са сред най-нещастните в света

Неомъжените представителки на нежния пол, които въпреки това живеят под един покрив с мъж, се чувстват по-нещастни от омъжените жени, тъй като обществото не одобрява поведението им, сочи ново социологическо проучване, цитирано от британските медии.

Изследването на близо 22 000 души от целия свят открило, че британките, които живеят с мъж преди да минат под венчилото, са по-нещастни от омъжените жени, като главната причина за това тяхно състояние е отклонението им от обществените норми.

Учените, провели изследването, също така посочват, че една от възможните причини за нещастието им е фактът, че мнозина съжаляват жените, които не могат да убедят партньорите си да се оженят.

Проучването освен това отбелязва, че страните със силни традиции в брака като България, Бразилия и Мексикоq са места, където връзката между съжителството и нещастието е най-силна.

Дамите в държави като Холандия, Швеция и Норвегия пък са еднакво щастливи и като омъжени, и като неомъжени. Изследването е дело на учените Олга Ставрова, Томас Шльосер и Детлеф Фетхенхауер от Кьолнския университет.

Пълните резултати от проучването ще бъдат оповестени по време на годишната конференция на Британската социологическа асоциация в Лондон, предаде БГНЕС.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар