Не се харесваме

47
Не се харесваме

А трябва

„Обичай тялото си и приемай всички недостатъци на фигурата си”, съветват психолози. Само така ще бъдете уверени в себе си и ще постигате целите си, твърдят те.

Но изследване на екип от учени от щатския университет на Луизиана показа, че 80% от нежния пол са недоволни от фигурата си, съобщава Дарик радио.

Причината за това е, че дамите постоянно сравняват своето тяло с това на перфектните модели от модните подиуми, обясняват специалисти. Статистиката сочи, че при 50% от жените теглото съответства на ръста, като само 21% от участничките имали няколко килограма в повече.Цифрите показват още, че само 2% от момичетата могат да се похвалят с идеална фигура по природа.

Има два начина да престанете да се обвинявате, че сте дебели, твърдят експерти. Първият е да изхвърлите от гардероба си всички дрехи, които вече са ви малки. И второ, да купувате дрехи, които подчертават частите на тялото, които харесвате.

Не трябва постоянно да се оплаквате от килограмите си, а напротив, за да се чувствате добре, хвалете тялото си колкото се може по-често.

Специалистите съветват дамите да обърнат внимание на храненето си и да заложат на по-здравословен режим.Добави коментар